3 myter og fakta om misbrug og behandling

Der er mange myter og fordomme om misbrug og behandling. Nogle af myterne kan være skræmmende og afskrækkende, og kan få folk til at undgå at søge hjælp, selvom de har brug for det. Det er vigtigt at kende myterne, så man ikke lader sig afskrække af dem. Her får du 5 myter og fakta om misbrug og behandling.

Myte 1: Det er umuligt at komme ud af et misbrug

Den første myte, som vi starter med, er myten om, at når man først er blevet misbruger, jamen så kan man faktisk ikke komme ud af misbruget selv. Og dette er som sådan forkert. Fordi, jo det er ganske vist ekstremt svært at stoppe med et misbrug selv, men det er ikke umuligt. Der findes mange behandlingsmuligheder, som man som misbruger kan benytte sig af. Dette gældesr uanset, hvad man har et misbrug af. Det kan være alkohol, det kan være stoffer, det kan være ludomani eller et hvilket som helst andet misbrug. Hvis du vil vide mere om, hvordan man kan komme ud af et misbrug, så vil jeg anbefale dig at klikke ind på denne hjemmeside: alfakbh.dk.

Myte 2: Misbrug rammer kun specifikke personer

Den anden myte, som vi skal kigge på, er den om, at misbrug kun rammer specifikke personer. Dette er ikke tilfældet. Misbrug kan ramme alle uanset, hvad man er for en person. Lige meget om man er højtuddannet eller ej, lige meget om man er berømt eller ej, lige meget om man er rask eller ej, lige meget om man er ung eller gammel, lige meget om man er mand eller kvinde. Misbrug kan ramme alle uanset, hvad man er for en person. Det er jo netop, derfor at det er vigtigt at bryde tabuet omkring misbrug, fordi det kan ramme alle.

Myte 3: Man kan kun blive misbruger af alkohol eller stoffer

Den tredje myte, som vi skal kigge på, er myten om, at man kun kan blive misbruger af alkohol eller stoffer. Dette er ikke tilfældet. Man kan blive misbruger af mange forskellige ting. Det kan være alkohol, som vi allerede har nævnt, det kan være stoffer, det kan være spil, det kan være sex og så videre. Der findes ikke noget, som man ikke kan blive misbruger af. Det er altså en myte. Jeg håber at du med disse 3 myter, er blevet klogere på, hvordan det egentlig forholder sig med myter og fakta omkring misbrug og behandling. Jeg håber også at du ikke længere er i tvivl om, hvordan det egentlig fungerer. Og jeg håber endelig at du vælger at handle, hvis du selv oplever at du har et misbrug eller har mistanke om, at du har et misbrug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan anvende disse HTMLtags og egenskaber: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>