5 afgørende rejsetips til handicappede og personer i kørestol

At rejse som handicappet eller i kørestol kan være skræmmende, men det behøver det ikke at være. Med den rette forberedelse og viden kan du gøre din rejse stressfri. Her er fem ting, du skal huske på, når du planlægger en rejse. 

Planlæg i forvejen og undersøg din destination 

Det kan virke indlysende, men planlægning på forhånd er afgørende for enhver vellykket ferie. Tag dig tid til at undersøge din destination og se på tilgængelige ressourcer til at rejse med handicap eller kørestole. Sørg for at finde ud af, hvilke transportmidler der er tilgængelige, og om der er særlige tilpasninger, du skal foretage på forhånd. Hvis du desuden har brug for tilgængelige overnatningsmuligheder på din destination, f.eks. hoteller eller restauranter, skal du søge efter dem tidligt i processen, så alt er ordnet, når du ankommer. 

Bestil tilgængelig transport 

Når du skal rejse med handicap eller kørestol, er tilgængelig transport afgørende. Uanset om du skal med fly, tog, bus eller båd, skal du sikre dig, at transportmidlet er tilgængeligt for kørestolsbrugere, inden du bestiller din billet. Kontroller desuden, at de har tilstrækkeligt med personale til rådighed, som kan hjælpe med at stige om bord og stige af køretøjet. Hvis de ikke selv tilbyder disse tjenester, vil mange selskaber give oplysninger om, hvordan man i stedet bestiller en uafhængig tjenesteudbyder.  
                                                          

Pak de vigtigste ting 

Da det kan være ret vanskeligt at pakke, når du rejser med handicap eller kørestol, skal du så vidt muligt forsøge kun at medbringe det mest nødvendige. Dette omfatter ting som medicin og andre medicinske forsyninger, der kan være nødvendige under dine rejser. Sørg for at opbevare dem sikkert i en lettilgængelig taske, så de altid er inden for rækkevidde, hvis der skulle opstå en nødsituation under rejsen. Glem desuden ikke at medbringe ting som snacks og vandflasker, hvis det skulle ske! 

Vær forberedt på udfordringer 

Selv om der er masser af ressourcer til rådighed for handicappede rejsende i dag – er det ikke alle situationer, der går som planlagt. Det er vigtigt, at du mentalt forbereder dig på eventuelle forhindringer, der kan opstå under din rejse, f.eks. forsinkelser eller utilgængelige faciliteter på visse steder undervejs. Bevar roen, og vær ikke bange for at bede om hjælp, hvis det er nødvendigt; de fleste mennesker er mere end villige til at give en hånd, hvis de ser nogen, der har det svært!  

Stil spørgsmål i forvejen 

Hvis der er noget specifikt, der kan påvirke din rejseoplevelse, så stil spørgsmål i god tid! Kontakt kundeservicemedarbejdere fra flyselskaberne, før du bestiller en flyrejse, eller kontakt lokale virksomheder i forvejen for at høre om deres muligheder for tilgængelighed, før du besøger dem på ferien. Vær ikke bange for at række ud – intet spørgsmål er for småt! På den måde sikrer du, at alle nødvendige arrangementer er blevet foretaget inden ankomsten, så du kan nyde en stressfri rejse fra start til slut! 

Det behøver ikke at være skræmmende at rejse som handicappet eller kørestolsbruger; med lidt viden og forberedelse på forhånd kan det faktisk blive ganske fornøjeligt! Ved at følge disse fem enkle råd – undersøge destinationer i forvejen, bestille tilgængelige transportmidler, kun pakke de vigtigste ting, være forberedt på potentielle udfordringer og stille spørgsmål i forvejen – kan du tage af sted på et uforglemmeligt eventyr uden bekymringer! Held og lykke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan anvende disse HTMLtags og egenskaber: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>