Ferie på Kreta og nætter i bambus sengetøj

Ferie på Kreta og nætter i bambus sengetøj

Hvad er det der gør Grækenland til sådan et godt ferieland?

Der er mange grunde til at Grækenland er mange danskeres foretrukne ferieland. Den helt åbenlyse er naturligvis den, at der er simpelthen så skæppeskønt. Grækenland har skønne og smukke strande, flot og varmt vejr i sommerhalvåret, dejlig madkultur og en virkelig venlig befolkning, der er vant til turister.

Luksuriøst bambus sengetøj

Nu var vi på et hotel på Kreta sidste år, hvor de havde noget virkelig lækkert bambus sengetøj. Senere har vi fundet vores eget bambus sengetøj inde på en online markedsplads hvor der sælges både miljøvenligt interiør og bæredygtigt tøj. Aldrig har jeg sovet så godt som med dette usandsynligt lækre sengetøj. Det er nemlig ikke bare temperaturregulerende, men også svedabsorberende, og det gjorde vores ferie endnu bedre at vi kunne sove så godt som vi gjorde. Vi sov bare så godt i det bambus sengetøj.

Det gode ved at komme helt ned i gear

Vi har brug for at slappe af og at være afslappede. Mange danskere lever en meget stresset tilværelse, og det er farligt for os at blive stressede. Derfor skal vi huske på at komme helt ned i gear nogle gange. Det kan man gøre i noget bambus sengetøj.

 

Når vi er et solbeskinnet sted og har mulighed for at dase, være ved poolen, tage hen til stranden, få os en kølig drink og søge skygge under et palmetræ eller en parasol, så bliver vi naturligt mere afslappede. Vores kroppe bliver bløde, vi sænker skuldrene og får et stort smil på. Det er simpelthen ren naturlig medicin at holde en rigtig ferie. Man bliver et mere effektivt menneske i sit arbejdsliv bagefter netop fordi det er regeneration.

Ferie ude og hjemme

Staycation er et forholdsvist nyt begreb. Mange har fået øjnene op for det at holde ferie derhjemme. Har man en dejlig lejlighed eller et skønt hus, så kan man med fordel holde en skøn ferie derhjemme. Vi bor på Sluseholmen, min mand, mine fire børn og jeg. Vi er nogle rigtige vandhunde, så det var naturligt for os at bo ved vandet. Det er simpelthen sådan en stor luksus for os at vi bare kan tage badetøjet på og så gå ud af døren og være et sted, hvor vi kan bade. Det er jo nærmest som om at ens hjem bliver et slags hotel.

 

Fordelene for klimaet

Der er ret mange fordele for klimaet ved at man holder staycation. For det første så flyver man ikke, og det er nok den allerstørste fordel. Vi må simpelthen holde op med at flyve så meget. Det duer ikke at vi bliver ved med at udlede så meget CO2 som vi gør nu. Ozonlaget bliver hullet, og temperaturene stiger. En anden fordel er at vi ikke transporterer os så meget rundt, men har vores cykler stående derhjemme og kan cykle rundt til fx Amager strand eller stranden i Dragør eller Svanemøllen strand. Endelig har vi jo den dejlige havn i vores by, København. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan anvende disse HTMLtags og egenskaber: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>