Sådan klager du over ændrede ejendomsvurderinger med hjælp fra advokat

I løbet af de seneste år er ejendomsvurderinger blevet ændret markant flere gange end tidligere. Dette har givet anledning til mange klager fra borgere, der mener, at deres ejendomsværdi ikke er korrekt vurderet. Hvis du også er en af dem, som mener, at din ejendomsvurdering er for høj – eller for lav – kan du få hjælp fra en advokat. I denne artikel fortæller vi dig, hvad du kan gøre. Med ejendomsvurderingerne er der sket et markant skred, og oftest stiger de helt ukontrolleret, så kun velhavende personer har råd til f.eks. at bo i hovedstaden. Det skaber en stor ulighed, og det er ikke holdbart i længden.

Sammenlign

For det første bør du tjekke vurderingen af din ejendom i forhold til vurderingen af lignende ejendomme i dit område. Hvis du mener, at din ejendom er blevet vurderet væsentligt højere end disse, er det sandsynligvis værd at klage.

Kontakt din kommune

For det andet bør du kontakte din kommune og anmode om en revision af din værdiansættelse. Kommunen vil så sætte en uafhængig vurderingsmand til at vurdere din ejendom på ny.

Klag over den nye ejensdomsvudering

For det tredje kan du, hvis du stadig ikke er tilfreds med resultatet af revisionen, indgive en formel klage til kommunen. Dette skal ske inden 4 uger efter, at du har modtaget resultatet af revisionen. Hav gerne en specialiseret advokat ved din side.

Gå rettens vej

– Hvis kommunen ikke ændrer sin afgørelse efter din klage, kan du endelig indbringe sagen for retten.

Sådan får du hjælp af en advokat

Hvis du vil klage over din ejendomsvurdering, kan du få hjælp af en advokat. Advokaten kan hjælpe dig med at vurdere, om det er værd at klage, og også hjælpe dig med selve klagen. Desuden kan advokaten repræsentere dig i retten, hvis det er nødvendigt.
Læs mere om hvordan Advokater kan hjælpe dig her:

https://www.northadvokater.dk/ejendomsvurderingerne/

 

Sådan finder du den rette advokat

Når du leder efter en advokat, der kan hjælpe dig med din ejendomsvurdering, er det vigtigt, at du finder en advokat, der har erfaring på dette område. Du kan f.eks. spørge advokaten, hvor mange sager af denne type han eller hun har behandlet. Du bør også sikre dig, at advokaten er bekendt med de regler og bestemmelser, der gælder for ejendomsvurderinger i din kommune. Endelig er det vigtigt, at du føler dig tryg ved advokaten. Det skyldes, at du sandsynligvis bliver nødt til at dele nogle personlige oplysninger med ham eller hende.

Undersøg de forskellige muligheder på forhånd

Før du beslutter dig for at tage yderligere skridt, er det vigtigt, at du undersøger de forskellige muligheder, du har. Dette omfatter f.eks. at finde ud af, hvor meget det vil koste at hyre en advokat, og om du kan få hjælp fra din kommune eller de lokale myndigheder.

Konklusion

Hvis du mener, at din ejendom er blevet vurderet forkert, er der en række skridt, du kan tage, herunder at kontakte din lokale myndighed, anmode om en revision og indgive en formel klage. Hvis du stadig mener, at din værdiansættelse er uretfærdig, kan du få hjælp fra en advokat til at vurdere dine muligheder og om nødvendigt repræsentere dig i retten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan anvende disse HTMLtags og egenskaber: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>