Sådan vælger du den rigtige vægmaling

Der findes flere forskellige typer af vægmaling, derfor kan det være svært præcis at vide, hvilken slags Maler Maling, man skal vælge, når man skal i gang med sit næste projekt. I denne artikel kan du hjulpet godt på vej til at finde ud af, hvilken vægmaling du skal vælge. Læs med, og bliv inspireret!

Hvilken farve skal du vælge?

Det første du skal beslutte dig om, er naturligvis, hvilken farve du godt kunne tænke dig. Det kan være svært at vælge, fordi udvalget er så stort. Her kan du måske overveje, hvilken vægmaling der ville passe godt sammen med møblerne i rummet. Hvis du har et meget lille rum, så kan en lys vægmaling være med til at gøre, at rummet synes større – så det kan være en mulighed, du kan overveje. Hvis du har et meget stort rum, og du godt kan lide de mørke farver, så har du jo mulighed for at vælge en mere mørk nuance.

Hvilken glansmaling skal du vælge?

Når du har valgt din farve, så skal du til at overveje, hvor meget glans du godt kunne tænke dig. Man siger som standard, at man bruger omkring glans 5-10. Når du skal vælge glans, kan du overveje, hvad rummet skal bruges til. Hvis du vælger en vægmaling med høj glans, så får du selvfølgelig mere glans, men der er også en praktisk effekt at tage i mente. Når man vælger vægmaling med høj glans, så er der nemlig mere lak i, hvilket betyder, at det er nemmere at rengøre samt mere modstandsdygtigt i forhold til fugt. Så hvis du f.eks. skal male et arbejdsrum eller et børneværelse, så kan det altså være en idé at vælge en vægmaling med høj glans, f.eks. glans 10, så det er nemmere at rengøre, når det bliver beskidt. Hvis det er et vådrum, du skal male, altså et køkken eller et badeværelse, så skal du bruge vådrumsmaling eller maling med glans 25 – eller endnu højere. Hvis det er loftet, du skal male, så kan du derimod vælge at bruge en maling med lav glans, da loftet ikke er udsat for særlig meget og derfor har en stærk slidstyrke.

God vægmaling kræver godt udstyr

Når du først har besluttet dig for disse to ting, så mangler du bare det rigtige udstyr, og så er du klar til at male. Det er vigtigt, at du får noget i god kvalitet, for så får du og et pænere resultat. Man skal ikke gå på kompromis med det udstyr, man vælger, når man skal male udenfor. Derudover er det også vigtigt, at du sørger for at male på en rigtig måde, så resultatet bliver godt. Det kan være en god idé at bruge en pensel og lave lette penselstrøg – hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, så kan det godt hjælpe at finde en video på YouTube, så du kan se, hvordan du skal gøre i praksis. Så er du klar til at male!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan anvende disse HTMLtags og egenskaber: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>