Sådan planlægger du en billig ferie

Ferier kan i mange tilfælde være en nødvendighed. Nogle gange har man simpelthen bare brug for at komme lidt væk hjemmefra, være i nogle andre rammer og opleve lidt nyt. Det er dog ikke alle, der har mulighed for at rejse væk på solskinsferie lige, når man har brug for det. Det er nemlig ikke helt billigt at komme afsted på ferie. Vi har derfor her samlet vores bedste tips til, hvordan du kan få råd til at komme afsted på ferie til en billig penge.

Vælg en busferie med familie og/eller venner

Flybilletter er dyre, og det samme er transporten frem og tilbage mellem forskellige destinationer. Det kan derfor hurtigt blive en dyr fornøjelse at komme på ferie, når man selv er ansvarlig for at komme rundt med f.eks. s-tog, taxaer og lignende – og det bliver kun dyrere, jo flere mennesker man er. Man kan dog spare mange penge ved at planlægge en busferie. Der er nemlig mange fordele ved busudlejning, når man skal på ferie. Med en bus med chauffør har man nemlig ikke kun transport frem og tilbage, men man har også transport rundt omkring på destinationen. Selvom det ikke er gratis at leje en bus med chauffør, så kan man med en gruppe spare en masse penge ved leje af minibus frem for f.eks. flybilletter og ekstra transport rundt omkring. Man er sikret transport på hele rejsen, og det er en meget afslappende måde at rejse på.

Rejs uden for sæson

Priser på hoteller og flybilletter svinger alt efter sæson – og priserne er uden tvivl højest i skolernes ferier. Hvis du har mulighed for det, kan du altså spare en del penge ved at rejse uden for sæsonen. Du kan altså med fordel researche, hvornår det er bedst at besøge din ønskede destination og så planlægge din rejse til lige før eller lige efter disse datoer. Hoteller og flyselskaber har nemlig en tendens til at sænke priserne i disse perioder for at tiltrække flere kunder. Du kan altså få et rigtig godt tilbud, hvis du bare har mulighed for at få fri uden for skolernes ferier.

Vær overnatnings-klog

Hoteller kan være meget dyre – selv uden for sæson. Hvis du gerne vil have en billig ferie, kan du vælge at skifte det klassiske hotel ud med et hostel, hvor du deler et rum med andre. Du kan også tage et kig på f.eks. AirBnB eller Couchsurfing, hvor du kan booke et eget værelse hos lokale på din destination. Det kan halvere prisen og samtidig give dig en mere autentisk oplevelse af, hvordan det er at bo på destinationen.

Lad være med at spise dine penge op

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, når man skal have tre måltider om dagen og man ikke har et køleskab og et køkken, hvor man kan lave sin egen mad. Det er dog muligt at spare penge på mad, hvis man bare prioriterer dem på den rette måde. Man kan f.eks. finde billige frokoster i supermarkedet eller på et lokalt madmarked frem for på café eller en restaurant. Hvis du vælger at bo på hostel, er der ofte også adgang til et køkken, hvor du kan spare lidt penge ved at lave maden selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan anvende disse HTMLtags og egenskaber: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>