Brug af timer gør en piktogram tavle mere anvendelig

Uanset om I er en børnefamilie, en institution som en børnehave eller skole eller noget helt andet, så er der mange oplagte brugssituationer med et piktogram til børn. Det er en smart tavle, der visualiserer diverse gøremål, så alle børn i alle aldre kan følge med. Hvis du vil læse mere om det, så kan du klikke ind på https://pictoboards.dk/saadan-fungerer-en-piktogram-tavle/. Her kan du læse mere om, hvordan det fungerer, og hvordan det kan hjælpe i hverdagen. Det er et smart whiteboard, hvor man kan sætte magneter på med illustrationer af dagligdagens aktiviteter, der vises på en børnevenlig måde.

Det visuelle er langt mere spændende end ord

Grunden til, at sådan et piktogram fungerer effektivt er, at det fungerer visuelt. Det er ikke ret krævende for barnet, modsat hvis de skulle læse ord, og der stod tekster på tavlen. Det fungerer ikke lige så interessant som små billeder. Dette skaber altså et meget hurtigt og tydeligt overblik over dagligdagens aktiviteter, uden at barnet har noget at være i tvivl om.

Hurtigere afkodning og bedre overblik

Dette er altså den perfekte måde at skabe et overblik over dagen på. Barnet kan hurtigt afkode dagen, og hvad der skal ske- og gøres både morgen, middag og aften. Det kan endda motivere til at få gjort diverse ting, fordi I fx kan lave jeres egne regler. Det kan være, at barnet kan fjerne magneten med den givne illustration, når aktiviteten eller opgaven er færdiggjort. Og den på den måde bliver en motivation i sig selv, at barnet har som mål at få ryddet dagens illustrationer, til der ikke er nogle tilbage. Det bliver lidt en et sjovt spil, som samtidig vil underholde barnet og gøre barnet nysgerrig på de daglige pligter.

En god måde at få styr på rutinerne

Det er desuden også en god måde at få styr på dagligdagens rutiner. Der er måske nogle helt faste ting, der skal gøres, og det vil barnet vænne sig helt naturligt til via illustrationerne. Det er altså en visuel kalender for barnet, så barnet også kan følge med helt på niveau med dig. Og her kan det være, at der er opgaver, i form af de magnetiske illustrationer, der skal gøres om morgenen og ikke først om aftenen. Det kan være en god måde at inkludere barnet på i hverdagen på en god måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan anvende disse HTMLtags og egenskaber: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>