Den kolde tid nærmer sig og du skal til at tænke på vinterdæk

Vi er nået til den tid på året hvor du skal til at tænke hvad dæk du kører på.

Er du en af dem der har 2 sæt hjul, vinterdæk og sommerdæk, så er det nemlig ved at være tid til at få dem skiftet. Det er typisk her omkring november at temperaturen falder til under 7 grader og dine sommerdæk ikke længere er sikre nok at køre på. De skal nemlig ikke kun skiftes når der falder sne, dine vinterdæk skal også på når det blot er koldt. Den store forskel mellem sommer og vinterdæk er ikke kun at den ene kan køre på sne. Det er alt i alt en blanding af forskellige materialer og mønster. 

Som alternativ findes der et dæk som kan bruges hele året rundt. Det er det såkaldte helårsdæk, det kommer dog med et par ulemper såvel som fordele. En af fordelene er at du ikke skal skifte dækket et par gange i året. En anden er at du kan køre på dine fede alufælge hele året rundt. En tredje grund er at de sparer dig penge. Specielt kvinderne elsker denne del, da der så er flere penge til sko, tasker, tøj og frækt lingeri. Den sidste del har mænd normalt heller ikke noget imod. 

Helårsdæk er dog ikke blot lutter fordele!

Når det kommer til helårsdæk, så er der nogle ulemper man lige skal være opmærksom på. For at kunne bruges hele året rundt, skal man gøre dækket til en blanding af sommer og vinterdæk. Det tager nogle af de sikkerhedsmæssige fordele og gør dem ringere. Det vil ikke byde samme vejgreb og bremselængde om vinteren som et rigtig vinterdæk. Det samme gælder for sommeren med sommerdæk. Det er en kompromis man indgår for at spare penge og slippe for bøvlet ved at skulle skifte sine dæk. 

Når det så er sagt, så er dækket for de fleste ganske ok at køre på. Det er til dels også et spørgsmål om at køre efter forholdene og kende sin bil samt de dæk der sidder på. Som sådan er et helårsdæk et dæk med nogenlunde samme mønster som et vinterdæk. Dermed vil det give en relativ sikker kørsel om vinteren. Om sommeren kan de tendere til at blive lidt for bløde at køre på, men om sommeren står man generelt lidt nemmere fast da der ikke skal købes med is og slud. 

Facit er alt i alt, det er dæk du kan sætte på hvis du blot vil spare penge. Går du mere op i sikkerhed end penge, så kan det kun anbefales at køre på det rigtige dæk til sæsonen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan anvende disse HTMLtags og egenskaber: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>